Biar Betul! Kajian Sahkan Kanak-kanak Yang Tak Disuntik Vaksin Lebih Sihat Berbanding Sekarang?

kanak-kanak-vaksin

3 Hari lepas Anim terbaca sebuah artikel yang menceritakan tentang perubahan tahap kesihatan kanak-kanak yang berkaitan dengan suntikan ketika mereka sejak dari usia kecil.

 

Sebenarnya isu ini telah dikaji agak lama oleh pengkaji-pengkaji bebas samada di sektor kesihatan atau uniersiti untuk mencari jawapan disebalik tindakan ini. Terbaru, satu kajian besar telah menguatkan lagi teori serta kaji selidik yang dilakukan selama ini oleh para pengkaji yang membandingkan kanak-kanak yang tak disuntik dengan vaksin dan sebaliknya.

 

buat duit kerja dari rumah

…Now

 

Segala persoalan dan teka-teki kini bagi golongan yang berhati-hati dengan tindakan suntikan vaksin ini telah disahkan! Oh benarkah? 

 

Satu kajian telah jelas menunjukkan seorang kanak-kanak yang diberi suntikan vaksin mempunyai dua hingga lima kali lebih cenderung menghidapi penyakit atau virus (childhood desease) , demam, alahan serta pelbagai lagi berbanding dengan kanak-kanak yang tidak divaksin.

 

Di Jerman, kaji selidik terhadap perbandingan kanak-kanak yang divaksin dan tidak divaksin ini yang dikendalikan oleh KIGGS masih diteruskan dan ia melibatkan lebih 17000 kanak-kanak pada usia kecil hingga menjangkau umur 19 tahun. Kajian yang dijalankan ini telah dimulakan oleh klasik homeophahist Andreas bachmair.

 

Setakat ini, kajian yang dijalankan secara berterusan itu mempunyai lebih 11,000 ribu responden dan kebanyakannya adalah dari USA. kaji selidik ini telah dikelaskan dan dibahagikan mengikut kelompok penduduk dan lebih memfokuskan pada kumpulan keluarga yang lebih kecil.

Namun, keputusannya adalah masih sama. Mereka tidak secara terbuka atau berani untuk membandingkan kesihatan kanak-kanak yag tak divaksin dengan kanak-kanak yang divaksin secara objektik berkala malah ia melibatkan soal risiko hidup seseorang tersebut. Kebanyakan kajian telah tertumpu pada penyakit zaman kanak-kanak yang berlaku setelah kanak-kanak tersebut mencapai tahap matang.  

 

Kesan secara tak lansung seperti, kelemahan sendi, trauma serta kecerderaan maut akibat vaksin tidak diberi penekanan kerana jumlahnya terlampau sedikit yang dianggar cuma 5% atau kurang. Seperti yang dilaporkan oleh VAERS (Vaccine Adverse Injury Reporting System) di Amarika Syarikat, ia meliputi beberapa sebab iaitu:-

  • Ia adalah satu sistem yang rumit dan mengambil masa seperti yang diterangkan oleh kebanyakan doktor
  • Kebanyakan ibu bapa tidak tahu mengenainya
  • Hanya jika terdapat kesan memudaratkan daripada pemvaksinan yang mungkin akan dipertimbangkan.
  • VAERS adalah sukarela dan kebanyakan doktor tidak mahu melibatka diri dengan sebarang kecerderaan vaksinasi dan secara tak lansung mengekalkan penafian mereka terhadap BAHAYA vaksin.

 

Jika terdapat kecelaruan atau kesan yang teruk sekalipun, maka keburukan terhadap jangka panjang yang disebabkan oleh vaksin itu sendiri tidak dianggap relevan!

 

Ringkasan kaji selidik  yang berbeza…

 

Penyakit zaman kanak-kanak yang biasanya dikemukankan oleh responden kepada pengkaji selidik bebas adalah seperti asma, tonsil, bronkitis kronik, resdung, alahan, ekzema, jangkitan telinga, kencing manis, gangguan tidur, kencing malam, disleksia, migrain, hiperaktif, ADD, epilepsi, kemurungan, dan perkembangan pertuturan yang perlahan atau kemahiran motor. 

 

Persatuan Kesedaran Imunisasi (IAS) telah meninjau 245 keluarga denga jumlah 495 kanak-kanak. Kumpulan dari New Zeland ini telah dipanggil untuk melaksanakan tinjauan tersebut sekitar tahun 1992 dan telah membahagikan kanak-kanak kepada 226 orang yang divaksin manakala 269 lagi tidak divaksin. 81 (lapan puluh satu) keluarga yang terlibat pula ada kedua-duanya iaitu kanak-kanak yang divaksin dan yang tidak divaksin. 

 

Perbezaannya adalah sangat ketara! Kanak-kanak yang tidak divaksin telah menunjukan kes menghidap penyakit jauh lebih RENDAH berbanding dengan kanak-kanak yang telah mendapatkan suntikan vaksin. 

 

Kaji selidik berbeza di Pulau Selatan New Zealand bandar Christchurch, mendapati kanak-kanak yang lahir pada atau selepas tahun 1977 tidak mengalami simtom asma (kanak-kanak yang tidak divaksin) berbanding hampir 25% daripada kanak-kanak yang disuntik vaksin telah dirawat untuk penyakit asma sejak umur 10 tahun. 

 

Terdapat banyak lontaran suara dan komen daripada golongan ibu bapa ke laman Vaccineinjury.info untuk kajian Andreas bachmair dan berterusan menyebut-nyebut bahaya vaksin dan pembangunan imuniti semula jadi seseorang itu. 

Seorang Immunologist PhD Yang menulis buku Vaccine Illusion, Dr Tetyana Obukhanych, telah meninggalkan analisis latihan perubatan beliau dan latar belakangnya. Beliau menegaskan bahawa imuniti sebenar kepada apa-apa penyakit samada dikontrakkan atau tidak adalah yang menyebakannya. Sumber (vaccinationcouncil.org)

Sumber:

Vaccineinjury.info

healthimpactnews

naturalnews.com

Comments

comments

Leave a Reply

CommentLuv badge