Apa Rahsia Kad Animasi 4D Ini Sampaikan Ia Jadi Kegilaan Mak Budak?

Skrip-CLose-Deal

Heboh dekat media sosial sekarang ini pasal satu jenis permainan baru yang boleh dikira agak style dan genius untuk budak-budak. Apa tu?

Apa lagi kalau bukan kad animasi 4D+. Salah satu cabang Educational Learning Card yang boleh paparkan imej 4D popular dengan nama animal 4D card.

Animals 4D+ Octagon

Animals 4D+ Octagon

Kad 4D ni dari mana?

 

Secara jujurnya anim sendiri tak berapa nak pasti Kad Animasi 4D ni berasal dari mana. kalau di ikutkan pasarannya meluas di negara-negara barat seperti UK, Carlifornia, London dll. Oh ya, di asia sekarang ini, kebanyakan yang memonopoli kad pembelajaran pintar ni adalah di Indonesia. Waduh-waduh, bisa letop gitu.

 

Ok.. lupakan sekejap dialek indonesia aku yang entah apa-apa tu. Setelah beberapa bulan dan siri dalam pasaran, sekarang sasaran mula berkembang di Malaysia. Rata-rata sambutan oleh ibu bapa disini sangat menggalakkan. Bukan saja secara offline ,malah berjangkit-jangkit dipasaran online serta media social facebook dan lain-lain.

 

Fuh..memang hangat! Ini kerana ia merupakan teknologi terkini yang boleh dikategorikan sebagai pembelajaran interaktif alaf baru yang dicipta oleh pengeluar dan pengasas iaitu pihak Octagon.

Kad animsi 4D ini berupaya menarik minat kanak-kanak terutamanya untuk mengenal huruf dan juga mengenal haiwan. Yang buat ia jadi tarikan paling utama ialah, kad ini juga mampu memaparkan imej 4D karektor pada kad tersebut. Imej apa?

 

Ok mari anim cerita lanjut…

Setelah beberapa hari jalankan experiment sendiri, anda tentu pelik bagaimana kad animasi 4D ini boleh buat binatang muncul LIVE, bergerak-gerak dan siap ada bunyi haiwan. Semua jenis haiwan ke? Oh tak, hanya yang dipilih oleh pihak Octagon sahaja berdasarkan abjad ABC sampailah Z pada kad tersebut. Jadi, ada banyaklah juga kan jenis-jenis haiwan… contohnya pada kad huruf ‘M’ akan tertulis perkataan Monkey dan imej 4D yang muncul adalah Encik Monyet yang nakal huhu. Menarik kan!

IMG-20150913-WA0006_wm

Kad animal 4D yang digemari kanak-kanak

Kad pembelajaran animasi ini sebenarnya didatangkan dengan 2 jenis. Actually ia untuk fasa pertama pasaran di asia. Khabarnya dalam masa terdekat akan masuk pula untuk kad yang mampu buatkan anak mengenal huruf jawi macam Alif, Ba, ta dalam bentuk 4D. Wow macam best je kan!

Berbalik pada kad animasi tadi, sekarang ia popular dengan dua jenis karekter iaitu Animal 4D dan Octaland 4D (Watak karekter alam perkerjaan). Kedua-dua permainan kad ini sangat menghiburkan bukan sahaja anak-anak boleh belajar kenal huruf, malah boleh lihat secara real struktur haiwan sebenar, contohnya seperti bunyi haiwan, gigi, kulit, warna, habit mereka dan macam-macam lagi . Serius macam tak masuk akal bila di fikirkan.

FB_IMG_1442152095158

Visual monyet 4d memakan pisang

Ramai yang tanya..

“Macam pelik je ada binatang keluar atas kad tu..betul ke?”
“Kena pakai alat lain ke untuk haiwan tu muncul?”
“Macammana kad ni berfungsi?”

 

Memang banyak pertanyaan yang diterima gara-gara teknologi yang ada pada kad animasi 4D ni. Ia menimbulkan rasa ingin tahu termasuklah anim sendiri. Malu nak mengaku yang anim pun.. jakun juga sebenarnya! Ini first time dalam history anim tengok benda yang secanggih ini dicipta untuk kanak-kanak. Dah macam dalam filem Iron Man!

Disebabkan anim tak cukup masa nak story panjang sangat, So kalau rajin, korang boleh dapatkan info lengkap tentang kad animasi 4D yang canggih ni dekat:

Info lengkap –> Kad Animasi 4D+ 

 

11849901_953576821381949_1852298685_n

Kareker Perkerjaan Octaland card

324348_df5e0932-3b96-11e5-baf0-6ad949bc7260


ARTIKEL BERKAITAN


Comments

comments

Leave a Reply

CommentLuv badge