20 LAGU RAYA YANG BUATKAN ANDA BERHENTI KERJA!

lagu-raya

Ha..dah nak tiba dah! Ok ok mood raya dah mai dah. Nk dekat raya tu… Boleh bilang dengan jari je dah ni 🙂

 

Persiapan raya dah ready? Anim biasa2 ajer. So hari ni nk share dengan korang semua, antara detik-detik indah kalau musim nak sambut raya ni.

 

APA DIA?

 

Semestinye kena ade lagu raya ye tak? Biasa sebab lagu2 ni la yg buat korang rasa SPOIL nak taip report-report kat opis tu haha.Kalau boleh sekarang juga nak hentikan semua kerja-kerja yang ada dan terus pulang ke kampong halaman. Maklumlah  mood raya memang akan naik tinggi ke langit. Tak sabor nak bersesak-seak atas jalan raya kot hehe  😎

 

Ok sekarang ni banyak lagu raya yang dipasang. Tapi tak semuanya sedap didengar. Ade la certain yang ok. Biasanya, lagu raya dolu-dolu lebih mengimbaukan kenangan. Orang cakap, Lebih bergetar jiwa dan ashiik! Tipu la kalau tak penah nanges dengar lagu raya,  lagi-lagi kalau yang duduk jauh beribu batu makan Spegeti time raya. Ahaks..

 

Jadi Anim suka untuk berkongsi dendangan esklusif raya yang jadi old time favaret anim dari kecik lagi. Mostly lagu lama-lama yang shahdu untuk gegendang telinga ni serap..

 

Antaranya :

1. Ahmad jais – Bergema suara takbir & selamat hari raya. (Yang ni tak kan hilang dik zaman)

 

2. Aishah – pulanglah (balik wei, jangan ikut sangat saranan org dlm TV tu )

 

3. Aman shah – kepulangan anak mu (yes nampak? Mok tunggu tu. Bayor je tol)

 

4. Mamat Exist – ku pohon restu Ayah bonda (aiseh.. nampak lagi? Restu baq ang.. mane nak carik?)

 

5. M. Nasir – Satu hari di hari raya (pergh nages beb)

 

6. P. Ramlee – Dendang perantau ( yg makan spegeti, cafe machiato ke kt tmpat sejuk2 tu, dngar kan ini.. pasti gelisah)

 

7. Raihansatu pagi di hari raya (indah full meaning dan seronok )

 

8. Salomaselamat hari raya (yang ni mood shopping korang utk raya akan meledak!)

 

9. Anuar Zain & Ellina – Suasana hari raya (ni bebudak paling cukup hafal)

 

10. Sudirma – Balik kampong (oooo balik kampong.. ni lagu legend, kalau dengar skang terus nak balik)

 

11. Siti Nurhaliza – Air mata syawal (shahdu baq ang)

 

12. Siti lagi – sesuci lebaran (Pun sama, buat mood raya korang bergoncang)

 

13. Siti nurhaliza – Salam lebaran

 

14. Sudirman – Dari jauh ku pohon maaf (teringat la korang kat sesapa yg oenah korang buat silap wei)

 

15. Black Dog Bone – Cahaya di Aidilfitri

 

16. D.J Dave – Menjelang hari raya (gi la shopping mall ke expo ke lagu ni kompem ade)

 

17. Raihan, Nowseeheart, Rem& Ajai – lebaran ini (kalau tak best dengar, tak tau la nak ckp lagu mana lagi)

 

18. Sharifah Aini – Hai selamat Hari Raya (yang ni korang akan bayangkan saat2 1st raya sambil hidang kuih dengan baju berlabuci2 tu. Kalau dekat opis tengah buat kerja akan siap berjoget bahu)

 

Ok lagi DUA (nak cukupkan 20, korang tepek la kat komen sini , janji yg sedap2 penat pula taip puasa-puasa ni)

 

Sharing is caring


Comments

comments

Leave a Reply

CommentLuv badge